scroll

Kennisbank

Met MOS haalt u de kracht van kennis in huis

Lees hier alle vraagstukken die door ons zijn behandeld

MOS HRM & Loonadvies: Een onbelaste internetvergoeding, wat is fiscaal mogelijk?

december 4, 2023

Regelmatig krijgen wij de volgende vraag:

“Ik overweeg mijn werknemers een internetvergoeding te geven. Welk bedrag kan ik vergoeden en hoe kijkt de fiscus naar de verhouding zakelijk en privégebruik?”

Onbelast internet vergoeden

Bij een internetvergoeding kijkt de Belastingdienst niet naar de verhouding zakelijk en privégebruik. Als een werknemer thuiswerkt en voor een goede uitvoering van zijn werk internet nodig heeft, dan kan je dit onbelast vergoeden. Dat de werknemer het internet ook privé gebruikt, is niet van belang. Dit privégebruik blijft onbelast. De hoogte van de internetvergoeding moet je bepalen en onder-bouwen aan de hand van facturen. In de praktijk komt dit vaak neer op een bedrag tussen € 30 en € 50 per maand. Er worden vaak all-in abonnementen afgesloten voor internet, tv en telefonie. Je mag hierbij alleen het deel vergoeden dat betrekking heeft op internetkosten. Als je de totale kosten van het all-in abonnement vergoedt, is het deel wat betrekking heeft op tv en telefonie, loon voor de werknemer.

Meer informatie / Advies

Wil je meer informatie of advies over het verstrekken van een internetvergoeding, neem dan contact op met onze loonadviseurs, lonen@mosaccountants.nl of onze belastingadviseurs, fiscaal@mosaccountants.nl.

Met MOS deelt u de kracht van kennis op uw tijdlijn. Verras een collega ondernemer en deel dit behandelde vraagstuk!

LinkedIn

LAATSTE BERICHTEN

LAATSTE BERICHTEN

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld