scroll

Kennisbank

Met MOS haalt u de kracht van kennis in huis

Lees hier alle vraagstukken die door ons zijn behandeld

MOS Fiscaal:  BV of eenmanszaak? Past de huidige rechtsvorm nog?

april 25, 2023

De eenmanszaak en de BV zijn twee veelvoorkomende rechtsvormen in Nederland. Daarnaast kennen we ook nog de vennootschap onder firma en de maatschap. De diversen rechtsvormen zijn verschillend qua juridische en fiscale aspecten.

BV of eenmanszaak: welke rechtsvorm moet je kiezen? MOS Accountants & Adviseurs

Welke keuze maak jij?

De redenen om te kiezen tussen een bv of eenmanszaak zijn niet enkel fiscaal, maar zijn veel ruimer.  Op welke manier wil je (juridisch) samenwerken met compagnons? Welke rechtsvorm is handig voor een toekomstige overdracht van de onderneming? Wat is handig als je internationaal werkzaam bent?

Voor de praktijk

  • Als je ervoor kiest om de rechtsvorm van de onderneming te wijzigen is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken die meeste fiscale en financiële flexibiliteit biedt voor de toekomst.
  • Bij rechtsvormwijzigingen zijn diverse (fiscale) termijnen van toepassing. Het is verstandig om je goed voor te bereiden.
  • Zoals Cruijff ooit zei: “Elk nadeel heb zijn voordeel” dit geldt ook voor de keuze van de rechtsvorm van de onderneming.
  • Let op: je kan ook van de BV terug naar de eenmanszaak. Dit kan in specifieke situatie ook een interessante optie zijn.

MOS Advies

Graag bespreken wij welke rechtsvorm passend is voor jouw onderneming.

Vragen? Meer info?

Wil je meer weten of de meest interessante rechtsvorm of wil je advies, neem dan contact op met een van onze accountants en belastingadviseurs. Zij helpen je hier graag verder mee.

Met MOS deelt u de kracht van kennis op uw tijdlijn. Verras een collega ondernemer en deel dit behandelde vraagstuk!

LinkedIn

LAATSTE BERICHTEN

LAATSTE BERICHTEN

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld