scroll

Kennisbank

Met MOS haalt u de kracht van kennis in huis

Lees hier alle vraagstukken die door ons zijn behandeld

MOS Advies: Veranderingen Vastgoed & Fiscaliteit

mei 24, 2023

Er verandert veel in de wet- en regelgeving voor vastgoed. Het is belangrijk om hierbij stil te staan want de financiële belangen zijn vaak groot.

Veranderingen vastgoed en fiscaliteit in 2023

Box 3 en Vastgoed

De invoering van de Overbruggingswet box per 1 januari 2023 heeft voor de vastgoedbeleggers een grote impact. Het is geen uitzondering dat de box 3 heffing hierdoor veel hoger wordt. Dit komt met name door dat bij vastgoed met een fictief rendement wordt gerekend van 6,17%. Schulden leiden tot een aftrekpost van 2,57%. Voor verhuurde woningen komt de beperking van de zogenaamde leegwaarderatio (een korting op basis van de hoogte van de huur) daar nog bovenop.

Het is nog niet duidelijk wat de belastingrechter van het nieuwe stelsel vindt.

Fiscale uitdagingen voor de toekomst, wat is er nog mogelijk?

Omgaan met de tussentijdse wijzigingen in de wet- en regelgeving blijft lastig.

Bij elke wetswijziging is het van belang om hierop in te spelen en te kijken wat er nog mogelijk is. Soms biedt nieuwe wetgeving ook weer nieuwe kansen.

MOS Advies / voor de praktijk

Graag bespreken we met jou de mogelijke scenario’s om zo te komen tot een passende oplossing. Het is belangrijk bij toekomstige wetswijzigingen tijdig bij te sturen.

Naast de inkomstenbelasting (bij vastgoed in privé) en de vennootschapsbelasting (bij vastgoed in de BV) kunnen ook de omzetbelasting en de overdrachtsbelasting van belang zijn.

Vragen? Meer info?

Wil je sparren over wat de voorgestelde maatregelen voor jou betekenen of wil je verschillende scenario’s bespreken neem dan contact op met je relatiebeheerder of met onze belastingadviseurs.

Met MOS deelt u de kracht van kennis op uw tijdlijn. Verras een collega ondernemer en deel dit behandelde vraagstuk!

LinkedIn

LAATSTE BERICHTEN

LAATSTE BERICHTEN

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld